Örülj, szent Szűz… – Győrben

Imádságos látogatás a győri Vérrel Könnyező Szűzanyánál, egy szép Mária-énekkel kísérve.

Szeretettel ajánljuk: – Te vagy földi éltünk vezércsillaga… Mátraverebélyen ITT
– Szűz Mária a Garda-tóban ITT

Az ének egyik szövegvariációja: 

Örülj, szent Szűz, általad ragyog az öröm,
Örülj, anyánk, általad az átok megsemmisül,
Örülj, örvendj, elesett Ádám vigasztalója,
Örvendezzél Éva könnyeinek szivárványa.

Olvassa tovább!

Ima a ,,magyar nemzet védő asszonyához”

Nagyon kedves Szűzanya-szobor áll a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – az iskolák között egyedülálló – parkjában. Körbesétáljuk, s a szoborhoz tett táblán álló imával a ,,magyar nemzetnek védő asszonyához” fohászkodunk. A Tengernek fénylő csillaga című éneket Győrben vettük fel, a Vérrel Könnyező Szűzanya templomában.

Szeretettel ajánljuk:  – Forduljunk most a Szűzanyához ITT
– Kiemelkedő Szűzanya-szobor ITT
Mennyei ima-harmat IDE KATTINTVA

Ha tetszett, megköszönjük, ha használja a MEGOSZTÁS-gombot ? Ha teheti, kérjük, támogassa lelki elmélyülését és sajtóapostolkodó igyekezetünket a lap megrendelésével, megvásárlásával. Köszönettel fogadunk adományokat az Új Misszió Alapítvány számlájára: OTP Bank, 11734004–20394981 

Krisztusi jellem – ,,Vilmos bácsi” vértanúsága

Az ideihez hasonló szökőévben született Segesváron – 1892. február 29-én – Boldog Apor Vilmos vértanú, győri püspök.
„Erős ember az, aki tartalékolja a kemény akaratot, az acélos erőt arra a küzdelemre, amely a lényegért megy… Az erélyes, nagy jellem tudja, hogy mikor és milyen alkalommal kell neki színt vallania, és mikor kell fontos és nagy dolgokért síkra szállania akkor is, ha az egész világ megharagszik rá. Van abban a jellemben valami a sziklából, amely ott áll a tenger közepén, a hullámok állandóan körülnyaldossák. Kitart az elvek mellett, síkraszáll az elvekért, nem hallgatja el az elveket, megvallja azokat nyíltan és őszintén, és kitart mellettük, ha kell, a vértanúságig. Ez a krisztusi jellem…” – mondta 1942. márciusában.

Olvassa tovább!