A törékeny Isten előtt

Krisztus Király ünnepének előestéjén sokan összegyűltünk az Oltáriszentség előtt a (2021-ben) immár 9. alkalommal megtartott világméretű szentségimádásra. Szerte a világon hálát mondtunk a budapesti NEK kegyelmeiért és (remélhetőleg) vettünk új lendületet, hogy újra és újra át tudjuk élni a Jézussal való találkozás örömét.
Kisvideónkban 2 percnyi, idézetekkel tarkított betekintés a világméretű szentségimádásra, a zuglói Páduai Szent Antal-templomba.

Az imádságot vezető Kiss Géza atya először Erdő Péter bíboros NEK-es hálaadó imáját olvasta fel, majd többek között Frederick William Faber (anglikánból katolizált) teológus imájából vett idézettel törte meg az Oltáriszentség imádására a hatalmas terű templomban összegyűlt sokaság csendjét: ,,Legméltóságosabb Oltáriszentség! Te vagy mindenünk, benned magát az Istent bírjuk. Az Egyház minden tanítása benned találkozik. A többi hittitokra te teszed rá a koronát. Te vagy az egyedüli szentség, melyet Jézus is magához vett. Jézus teste, vére és lelke vagy, s kíséretedben van az Atyaisten és a Szentlélek titokzatos módon, melyet nem lehet kifejezni. Volt-e valaha az Oltáriszentséghez hasonló diadal? A teremtés, a megváltás, a megszentelés diadala ez, a szent és elválaszthatatlan Háromság diadala.” 
Elhangzott Ferenc pápa gondolata is, melyet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén hallhattunk tőle: ,,Jót tesz nekünk, ha szentségimádást végzünk az Eucharisztia előtt, ha szemléljük, milyen törékeny az Isten. Szánjunk időt a szentségimádásra…” Videónk zenei aláfestéseként is a NEK-en elhangzott zene szól: O salutaris hostia.

Szeretettel ajánljuk: – NEK-TEKINTŐ: Forráspont, Szentségimádás ITT
– Vasadi Péter: Az Oltáriszentség ITT
– Szent Antal, te nagy csodatevő ITT

Ha tetszett, kérjük, használja a MEGOSZTÁS-gombot ? –, s öröm, ha feliratkozik hírlevelünkre.