Megszólaló szentképek: A tanítvány tanácsa

Egy lap Bukovenszki Zoltán atya szentképgyűjteményéből –, s a képhez íródott gondolatai:

Szent János apostol ünnepére

                    Az igazi szeretet Istentől ered, aki maga a Szeretet.
Szent János apostolról írják (ünnepe: dec. 27.), hogy idős korában ezt az egy mondatot ismételte: „Szeressétek egymást!” Ő, mint a „Szeretett tanítvány” nagyon is tisztában volt a szeretet igazi jelentőségével, hiszen látta mesterét a hároméves tanítói útja alatt szeretni.

Szeretettel hajolt le a legnagyobb bűnös felé, a szeretet vezérelte, amikor jóllakatta azt a sok embert, feltámasztotta Lázárt…, s az emberek iránti szeretetből megváltotta őket bűneiktől. János ezeket megtapasztalta, látta és ezért szüntelen intette a keresztényeket a szeretet megvalósítására.
Érdemes megfogadni a tanítvány tanácsát: Szeressétek egymást! És ezt a szeretetet nem feltétlenül az anyagi dolgok, vágyak kell, hogy vezéreljék. Ma annyi szeretetlenséget élünk meg nap, mint nap –, elfelejtünk szeretni, mert lefoglalnak a napi gondok. Pedig, ha a szeretetből kiindulva élnénk meg a mindennapokat, sokkal könnyebb lehetne az életünk is: a szeretet áthatna bennünket, amit átsugároznánk a másik ember felé, ő pedig tovább…
Egy alkalommal a szentmisén az Evangélium pont a szeretetről szólt és hirtelen ötlettől vezérelve megénekeltettem a híveket. Seress Rezső híres sorait kezdtem el, és többen bekapcsolódtak. Volt, aki könnyes szemmel énekelte végig. Ez bennem is nagy nyomott hagyott, mert e sorok által döbbentek rá arra, hogy nincs értelme a vitáknak, mert a szeretet értékesebb minden veszendő ajándéknál, ez az igazi kincs, mely nem kerül pénzbe, de annál értékesebb.
Fontoljuk meg e sorokat és mondjuk el egymásnak:

„Szeressük egymást gyerekek, a szív a legszebb kincs!
Ennél szebb szó, hogy szeretet, a nagyvilágon nincs.
Az élet úgyis tovaszáll, a sír magába zár.
Szeressük egymást gyerekek, hisz minden percért kár…”

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)

Ajánljuk rovatunkból:
Angyali munkatársak – IDE KATTINTVA
Könny és vér – IDE KATTINTVA
Gonzaga Szent Alajos – IDE KATTINTVA