Kereszttel az üdvösségre

NAGYBETEG ATYA DERŰS TANÚSÁGTÉTELE
Hasnyálmirigyrákja műthetetlen… Hozzáállása tanúságtétel…
– Isten szeretete nélkül a kereszt egy kínzóeszköz, de az Ő szeretetével megváltásunk útja – mondta Szabó Ferenc József ferences atya. A miskolc-mindszenti templom 2021-es kálvária búcsúján, Szent Kereszt felmagasztalása ünnepén a szószékekről ritkán hallhatóan személyes, megrendítő, ám mégis derűs vallomással ajándékozta meg a hallgatóságot.

Szabó Ferenc József OFM atya 2022. augusztus 28-án visszaadta lelkét a Teremtőnek.

Facebook-bejegyzéseiből: 
,,Mindenben legyen meg az ő akarata! Szerzetesnek lenni könnyű. Istennek tetsző szerzetesnek lenni nehezebb. De én az utóbbi szeretnék lenni!” (2021. szept. 6. )

,,Ma a folyosón találkozva egy betegtárssal, újra csak kimondhattam: azért adta Isten ezt a betegséget, hogy tudatosíthassam: ez az üdvösségem útja. Egyelőre nem jár nagy fájdalmakkal, de sokféle kellemetlenséggel igen. Az időmmel is úgy kell számolnom, hogy vannak napok, amikor ‘nem vagyok’ szolgálatban, mert nem tudok lenni. Akkor a korlátok viselése a feladatom, azt kell felajánlanom mindenkiért! Nem feladom, hanem hiszem, hogy a teljes gyógyulásom majd az üdvösségem lesz!” (2021. dec. 6.)

,,Újra csak rá kellett döbbennem, hogy milyen jó a Teremtő Istenem velem, szolgájával: nincsenek fájdalmas tüneteim, nagyjából bírom végezni a szolgálatomat…” (2021. dec. 20.)

Ima a daganatos betegek védőszentjéhez ITT