Kegyelmi időkapun át…

Emődiek, nyékládháziak zarándoklata  

Az emődi és nyékládházai plébániák munkatársaiként és karitász csoportjainak segítőiként indultunk zarándoklatra október 20-án. Utunk igazi időutazásra sikerült, amikor otthonunktól nyugatra, időben keletre vettük az irányt. (Alább: Cserjési Katalin hitoktató beszámolója)

(A fotó Feldebrőn készült)


Feldebrő és Tarnaszentmária templomainak átimádkozott falai, ezredéves múltjának megismerése áhítatra hangolt mindannyiunkat. A hosszú hétvége ünnepe felkínálta történelmi ismereteink bővítését, amit egy séta keretében, a Recski Nemzeti Emlékparkban, a volt kényszermunkatábor területén már déltájban tettünk meg.
A szentmise ezen a napon is csúcs és forrás volt a mátramindszenti Kincseskert „elmélyülést és lelki gazdagodást szolgáló” Barakk Kápolnájában. A testi-lelki felfrissülést a Mens Sana Alapítvány vendégeiként tapasztaltuk meg, Kuklay Antal atya pedig, mint jó gazda, ismertetette a schönstatti Mária képet hordozó, áldozatok nevesített tégláiból felnőtt szent hely születését.
A kommunista diktatúra évtizedeiben 16 évet ült Szigeti József domonkos atya emlékének adóztunk, amikor szűkszavú feljegyzések hordozta tartalmas gondolatait olvashattuk a cellának és dolgozószobának berendezett kiállításon. Itt ugyancsak  vendéglátónk kalauzolt, mi pedig átmelegedhettünk az ő gazdag életútja völgyei és hegyei napos oldalán is.
A hazaút végére már napjainkba érkeztünk. Megfoghatatlan nyereséget szorongatva ért célt zarándoklatunk, töltekezhettünk egyazon fának hol magjaként, hol gyümölcseként.

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)

További képek a zarándoklatról  ITT láthatók

Videóképeslap egy mátraverebélyi zarándoklatról (Te vagy földi éltünk…) IDE KATTINTVA