,,Megszólaló” szentképek – Magyarok Nagyasszonya

Egy lap Bukovenszki Zoltán atya szentképgyűjteményéből –
s a képhez íródott gondolatai:

„Ó Nagyasszony, nemzetünk reménye!” – kezdődik az ismert szentkúti ének. Augusztusban emlékeztünk meg Szent István királyról s arról a nagy tettéről, hogy halálos ágyán a magyar népet a Boldogságos Szűzanya oltalmába ajánlotta. Ennek majd’ ezer éve. Azóta a magyarság megtapasztalta az Istenszülő oltalmát. Ősi templomaink jó része nem véletlenül lett Mária tiszteletére szentelve.

Olvassa tovább!

Imában összekapaszkodva

SZÉKELYFÖLD

Gondolatok Veres András püspök csíksomlyói szentbeszédből 

,,Arra kérem minden magyar testvéremet …, kapaszkodjunk össze az imában, tudjunk őszintén megbocsátani egymásnak, akarjunk összefogni nemzetünk és hazánk sorsának jobbra fordítása érdekében, így teremtsünk békét önmagunkban, családunkban, országainkban, s legyünk egymás társai a köztünk szeretetben megvalósuló Isten országa építésében! Szüntessünk meg minden viszályt, haragot és széthúzást! Segítsük egymást, hogy minden jó cél, minden nemes szándék közös életünk fejlődését és gazdagodását szolgálja! A Magyarok Nagyasszonya legyen ebben segítőnk!”

Olvassa tovább!

Gyógyulás a bükki Galozsnyán

Találkozás a bükki füvesemberrel 3/2.

Kis kápolnát állíttatott a Szűzanya tiszteletére a bükki füvesemberként is ismert Szabó György, barátjával, Ladányi Józseffel. A Magyarok Nagyasszonya-szobor az úgynevezett Galozsnya hegyen vigyázza a pihenni, gyógyulni vágyó kirándulókat, ahol a helyi legenda által Boldogasszony-kőnek nevezett szikla is található. A szobrot 2013-ban áldotta meg Böjte Csaba ferences testvér.

,,Szent sziklaként ugyan nem helyénvaló emlegetni, ahogy sokan teszik, de elmenni oda és imádkozni nyugodtan lehet. A fák hűvösében, távol a világ zajától, ahol úgy érzi az ember érzékeny szíve, hogy különösen közel van hozzá az Ég, miért ne csendesedne el, miért is ne fordulna Máriához, a betegek gyógyítójához, a bűnösök oltalmához, a szomorúak vigasztalójához, a keresztények segítségéhez? – írta Erdődy Imre atya, az Új Misszió egykori lelkiatyja, mikor először foglalkoztunk a legendás hellyel. (Felvételünk 2014-ben készült)

Első rész: Liliomok a Boldogasszony kövön IDE KATTINTVA
Harmadik rész: Levendulamező Bükkszentkereszten

Ha tetszett, kérjük, használja a MEGOSZTÁS-gombot 🙂 –, s öröm, ha feliratkozik hírlevelünkre.

Liliomok a Boldogasszony-kövön

A bükki füvesember Szűzanya-kápolnája 3/1.

A Bükkszentkereszten élő – ,,bükki füvesemberként” is ismert – Szabó György az úgynevezett Boldogasszony-kőnél barátjával kis kápolnát állíttatott, benne ,,Mária, a Magyarok Nagyasszonya”-szoborral. Kisvideónkban elmeséli a kőhöz kötődő kedves Szűzanya legendát, s azt is, miért és hogyan született a kápolna-állítás gondolata. (A szajkót ábrázoló zárókép Mikita Gábor felvétele.) Kisvideónk 2014 őszén készült.

A második rész: Gyógyulás a bükki Galozsnyán ITT 
Harmadik rész: Levendulamező Bükkszentkereszten
VERSELŐ rovatunkból: Arany János: Tetemre hívás ITT
Ha tetszett, kérjük, használja a MEGOSZTÁS-gombot 🙂 –, s öröm, ha feliratkozik hírlevelünkre.