Jézusom, köszönöm! A fiam újra lát!

Bejegyzésünkben:
Egy csodás gyógyulás története, mely az Isteni irgalmasság rózsafüzére imádkozásának köszönhető – , illetve az ima eredete és leírása.

Egy lengyel édesanya adta közre kisfia csodás gyógyulásának történetét, melyet hite szerint annak köszönhetnek hogy naponta imádkozzák az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét.

Tragédiám, amit igazán csak egy anya tud megérteni, 1999. március 25- én kezdődött. Azon a napon hároméves fiammal szemészetre mentünk. A diag-nózis kegyetlen és minden kétséget kizáró volt: fiam látóidegei elsorvadtak, hamarosan megvakul.

Orvostól orvosig jártam, bízva, hogy valaki segíteni tud, de mindenhol azt mondták: nincs megoldás. Azt javasolták, fogadjam el, hogy fiam meg fog vakulni, és kezdjem inkább olyan dolgokra tanítani, melyek segíthetik, hogy együtt tudjon élni ezzel a fogyatékossággal.
Ügyünket teljesen Istennek ajánlottam. Március 26-án, tehát egy nappal azután, hogy a diagnózis teljesen megváltoztatta családunk életét, édesanyám egy szentképet küldött nekünk az Irgalmas Jézusról. Arra a szentképre azóta is nagyon vigyázunk… Jézusom, köszönöm! A fiam újra lát! Azért írom le e csodát, hogy minél többen bízzanak Jézusban, imádkozzák az Isteni Irgalmasság rózsafüzérét, ahogy én is tettem! Azt kértem Jézustól, hogy csak egy cseppet hullajtson Szent Véréből a fiam szemére, és akkor ő látni fog… Isten Irgalmas Szíve, mely egykor értünk vérzett, máig a kegyelmek kifogyhatatlan forrása.
A mai napig megvan az a Jézus kép, amit akkor kaptunk édesanyámtól. Fiam, Karol mindig magánál hordja, néha megcsókolja. Egyelőre csak sejti, mi történt vegye, de majd ha megnő, megérti Isten valóságos közbenjárását gyógyításában. Megismeri az Irgalmas Jézust, és örökké barátja marad…

Haragot enyhítő ima

1935. szeptember 5-én Fausztina nővérnek borzalmas látomása volt: látta az Isten parancsára a Földre lesújtó angyalt. Fausztina kérni kezdte az angyalt, hogy késleltesse a büntetést, hagy tartson a világ bűnbánatot. Imája meghallgatásra talált, s az Isteni Irgalmasság rózsafüzérének része lett. Jézus maga magyarázza el, miért olyan fontos ez az ima:
„Ez az ima haragom enyhítésére szolgál. (…) Papok úgy fogják a bűnösöknek nyújtani, mint a mentőövet. Ha csak egyszer is elimádkozza valaki, legyen bár a legmegátalkodottabb bűnös, elnyeri végtelen irgalmam kegyelmét. Felfoghatatlan kegyelmekben részesítem azokat a lelkeket, akik bizalommal vannak irgalmasságom iránt. (…) Ezzel az imával mindent elnyersz, ha az, amit kérsz, megegyezik akaratommal” – olvashatjuk Fausztina Naplójában.

Isteni Irgalmasság rózsafüzére

Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy, majd öt tized következik: mindegyik egy nagy és tíz kis szemből áll.
Nagy (önálló) szemre:
Örök Atya! Felajánlom Neked szeretett Fiadnak, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak Testét és Vérét, Lelkét és Istenségét – engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.
Kis szemekre (10):
Jézus fájdalmas szenvedéséért – irgalmazz nekünk és az egész világnak!
Befejezés, az öt tized után, háromszor: 
Szent Isten, Szent erős Isten, Szent halhatatlan Isten, – irgalmazz nekünk és az egész világnak! Ámen.

Kapcsolódó írás: Jézus-arc az Oltáriszentségben IDE KATTINTVA

Ajánlott videó: Mennyei ima-harmat – az Üdvözlégy Mária imádságról IDE KATTINTVA

Ajánlott írás: A dicsőséges olvasó titkai – Szent II. János Pál pápa elmélkedése

Ha tetszett, kérjük, használja a MEGOSZTÁS-gombot 🙂 –, s öröm, ha feliratkozik hírlevelünkre.