Mennyei ima-harmat

,,…Az Üdvözlégy Mária mennyei harmat, mely a földet, vagyis lelkünket öntözi, hogy az idejében gyümölcsöt hozzon… A Miatyánk után a legszebb imádság ez, a legtökéletesebb hódoló köszöntés, melyet Szűz Máriának mondhattok…”

Kisvideónkban részlet Grignon Szt. Lajos Mária: A tökéletes Mária-tisztelet (1944.) című írásából, egy szép, Szűzanyát köszöntő énekből (Fratellák – zenei vezető: Regős Zsolt), a képsorok pedig az Ave Maria című könyvet ,,pörgetik át”.

,,Hagyjuk, hogy az Istenanya elküldje hozzánk bölcsességét, megérintse szívünket szeretetével, és kezünket fogva vezessen a Megváltóhoz.”
– Nagyon sokminden elválaszt és megoszt bennünket ezen a világon, jó látni, hogy van azért olyan is, ami összeköt. Az egyik legszebb talán az, hogy bármely nép gyermekeként születtünk, közös az Égi Édesanyánk, és tiszteljük őt – mondja Gera Olga, akinek magángyűjteményében többezer kegytárgy található, s ezek jó része a Szűzanyához köthető. Egy elegáns, színes, szép kötet is fűződik a nevéhez, mely Ave Maria címmel jelent meg.
– Názáret az angyali üdvözlet helye, s az esemény emlékére épült ott egy hatalmas, modern bazilika. Az alagsorában megőrizték Joachim és Anna barlanglakását, ahol a kis Szűz Mária is élt velük. Egy falrészt a világ több mint 75 országából – Andorrától Walesig – érkezett többméteres óriás mozaikképek takarnak, melyek egy-egy nép sajátos Szűzanya-ábrázolását mutatják be. Nagyon beszédesek ezek az ábrázolások. Mikor ott jártam, megkérdeztem, van-e erről kiadvány? A nemleges válaszra jött egy ,,isteni ihlet”: majd összeállítom én. Kértünk engedélyeket a fotózáshoz, megjelentetéshez, és nagy munkával megszületett ez a gyönyörű kiadvány. Minden képhez azon a nyelven, amely nemzethez tartozik, odaszerkesztettük az Üdvözlégy Mária imádságot. Ha kinyitjuk, olyan írásképeket láthatunk, amilyeneket valószínűleg korábban soha…

Kapcsolódó videók:
Növényi feltámadás – Szűzanya-legendás Jerikó rózsája IDE KATTINTVA
Máriás (élet)minták IDE KATTINTVA
Patakban sodródó Szűzanya-szobor IDE KATTINTVA

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)