Zarándoknapi ima az édesanyákért…

zarándoknapi…nem csak a zarándoknapra

Mennyei Atyánk!
A Biblia nem csak atyához, hanem édesanyához is hasonlít téged. Te olyan Isten vagy, aki sohasem feledkezik meg gyermekeiről, aki megrendülsz, ha a gyermekeid szenvedését látod, olyan Isten, akinek anyai szíve van. Hálát adunk Neked az Édesanyákért! Hálát adunk az Édesanyánk szeretetéért, minden áldozatáért, hitéért, édesapánk iránti hűségéért, tiszteletéért, odaadásáért.

Áldd meg Édesanyánkat, jutalmazd őt bőségesen kegyelmeddel, békéddel, vigasztalásoddal. Urunk, könyörgünk hozzád minden Édesanyáért. Adj nekik nagy szívet, a Tiedéhez hasonlót. Adj nekik szeretetet, tiszteletet, hűséget a férjük iránt. Add, hogy családjuk erős oszlopai és szíve lehessenek, akik kedvességükkel, szeretetükkel teszik igazi otthonná a családi fészket férjük és gyermekeik számára.
Adj nekik sziklaszilárd, Benned gyökerező hitet, adj nekik erőt a mindennapi sok-sok áldozathoz és szolgálathoz. Add, hogy örömüket leljék minden szolgálatban, amit a családjukért tesznek, és jutalmazd őket a kisgyermekek szeméből sugárzó fénnyel, köszönettel.
Add, hogy hiteles és szép életükkel tudják továbbadni a hit kincsét gyermekeiknek, tudják gyermekeiket odavezetni Hozzád, aki minden gyermek legfőbb nevelője és tanítómestere vagy. Add, hogy az Édesanyák bátran mondjanak igent az életre, adják tovább az élet hatalmas kincsét éppoly bőkezűen, mint amilyen ingyenesen ők maguk is kapták ezt a kincset. Istenünk, áldd meg az Édesanyákat! Ámen.

A Mária Út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, az édesanyákért szervezett zarándoklatokat a Mária Út Egyesület 2018. augusztus 25-én, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezésre kerülő, 1Úton elnevezésű zarándoknap több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken, és Magyarországon egyaránt. Az eseményre várnak mindenkit, aki késztetést érez arra, hogy az adott napon hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az zarándoknap lelki pillérét idén is egy imádság adja: Székely János szombathelyi megyéspüspök írta le gondolatait az édesanyákról. A felhívásban kérik a résztvevőket, imádkozzák e sorokat tiszta, gyermeki szívvel!

A kép forrása ITT

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.) 

Korábbi 1Úton zarándoklat összefoglaló: A Jóisten a legjobb szervező IDE KATTINTVA