„SZENTÉJ – Pünkösd a neten” – 2020. május 30.

PÜNKÖSD A HEGYEN helyett PÜNKÖSD A NETEN

…az összejövetel célja, hogy Pünkösd ünnepe ezúttal online módon, a képernyők előtt ülve is megteremtse a Szentlélekkel való személyes találkozás lehetőségét minél több néző számára. 

2020 Pünkösdjén, a május 30-ról 31-re virradó éjszakán az elmúlt három év hagyományát követve, de alkalmazkodva a jelenlegi járványügyi helyzet előírásaihoz, a Hegyközi Karizmatikus Megújulás online formában szervezi és közvetíti Szentlélek-váró éjszakai virrasztását, „SZENTÉJ – Pünkösd a neten” elnevezéssel.

A rendezvény központi helyszíne a sátoraljaújhelyi Szent István Király Főplébániatemplom, ahonnan az élő, online közvetítés szombaton délután 4 órakor kezdődik. Az ünnepi esemény középpontjában az Eucharisztia áll. A programban a szentségimádás mellett dicsőítés, tanítás, tanúságtétel, buzdítás és Szentlélek-hívás szerepel. Az ünnepi nyitó szentmise este 6 órakor kezdődik, a tanítást Szabó József atya, az egri szeminárium spirituálisa tartja, tanúságot Zsuffa Tünde író, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnöke tesz. Az egész éjszakás virrasztás reggel 6 órakor záró szentmisével fejeződik be.

A PÜNKÖSDI ONLINE VIRRASZTÁS TERVEZETT PROGRAMJA:
május 30-31., szombat-vasárnap

16.00 rózsafüzér ima
16.30 köszöntők
17.00 dicsőítés
18.00 ünnepi nyitó szentmise – SZABÓ JÓZSEF ATYA spirituális, Eger
19.15 tanúságtétel – ZSUFFA TÜNDE író, a NEK sajtófőnöke
20.15 tanítás – SZABÓ JÓZSEF ATYA spirituális, Eger
21.15 videóüzenet – DR. JOSEPH VADAKKEL ATYA MCBS, India
21.30 videóüzenet – SUSAN FARRUGIA, Málta
22.00 szentségkitétel, éjszakai szentségimádás kezdete
23.30 Szentlélekhívó imádságok, felajánló ima
23.50 szentségi áldás, a virrasztás első résznek zárása
00.00 vezetett szentségimádás imacsoportok közreműködésével
06.00 ünnepi záró szentmise

HASZNOS TUDNIVALÓK
Az online virrasztás élő közvetítés formájában a Hegyközi Karizmatikus Megújulás youtube-csatornáján érhető el: https://www.youtube.com/channel/UCMnFMZToK0U6Xx874yZdgwQ

FONTOS: A program alapvetően online, interneten keresztül közvetített program. Az Egri Főegyházmegyében május 18-tól életbe lépő rendelkezések értelmében az istentiszteletek nyilvánosak, de közösségi alkalmakat csak a járványügyi szabályok szigorú betartásával lehet szervezni. Erre való tekintettel a rendezvényen való személyes részvétel csak korlátozott létszámban lehetséges; a helyszínen a 1,5 méteres személyek közötti távolság megtartása és az előírt, orrot és szájat eltakaró maszk vagy kendő viselése kötelező. Betegen, influenzaszerű tünetekkel kérjük, senki ne jöjjön!
– A rendezvény Sátoraljaújhely főterén, a templomtól 30 méterre egy LED-falon keresztül is ki lesz vetítve, így szabadtéren is nézhető a rendezvény a járványügyi szabályok betartásával. A téren székek és padok korlátozott mennyiségben, elsősorban az idősebbek és betegek számára lesznek biztosítva, ezért kérjük, aki tud, hozzon magával valamilyen ülőalkalmatosságot (polifoam, pléd, kisszék).
– A rendezvény helyszínén korlátozottan lehetőség lesz gyónásra.
– Autóval parkolni az Esze Tamás utca felől megközelíthető un. Kossuth-tömb új parkolójában lehet. A templomtól ill. a főtértől kb. 3-4 percnyire, az un. Kossuth tömb parkolója mellett lévő nyilvános illemhely (WC és mosdó) a résztvevők rendelkezésére áll majd egész éjszaka.

– A rendezvény beharangozó kisfilmje ITT érhető el

A HEGYKÖZI KARIZMATIKUS MEGÚJULÁS Borsod-Abaúj-Zemplén megye északkeleti részén, a Sárospataktól Hollóházáig húzódó Zempléni ill. Hegyközi térségben fogja össze a katolikus karizmatikus megújulásban aktívan résztvevő híveket,szorosan együttműködve a helyi katolikus papsággal és a környező egyházközségekkel. A közösség az elmúlt 20 év szerteágazó evangelizációs tevékenységének gyümölcseként alakult ki. Az utóbbi 6-8 évben az evangélium olyan világszerte ismert hirdetői jöttek el hozzánk lelkigyakorlatokat tartani, mint Zacharias Thudippara atya, Margaritha Valappila nővér, Dr. Joseph Vadakkel atya, John Baptist Bashobora atya, James Mariakumar atya, Mijo Barada, Alain Amesés a Talitha Qumközösség. Emellett egyéb karizmatikus lelkiségi programok szervezésével és lebonyolításával (pl. evangelizációk, szentségimádások, imaösszejövetelek, Szeretetláng lelki napok, Isteni Irgalmasság Ünnepe, stb.) is foglalkozunk. A célok változatlanok: az Evangélium hirdetése, Isten Országának építése és szépítése – hogy Jézus szeretete, dicsősége és nevének ereje minél többeket megérintsen és magával ragadjon.
Meghatározó a közösség életében és működésében az Eucharisztia, egyéni és közösségi szinten egyaránt. A Szentlélek az ide érkező előadók szolgálatán keresztül is az Oltáriszentség mélyebb tiszteletére, szeretetére és az általa való növekedésre hívta meg közösségünket, új utakra vezetve a szolgálatokat is. Az elmúlt években így fokozatosan kialakult a térségben a szentségimádások összehangolt rendszere. 2016 őszétől minden első pénteken a sátoraljaújhelyi Szár-hegy (Magyar Kálvária) tetején lévő Szent István kápolnánál tartunk éjszakai dicsőítő imaórákat („SZENTÉJ – Ima a hegyen”) a térség és hazánk lelki megújulásáért; 2017-től pedig a Pünkösd szombatjáról vasárnapra virradó éjszakán „SZENTÉJ – Pünkösd a hegyen”elnevezéssel egész éjszakán át tartó, országosan meghirdetett virrasztással egybekötött szentségimádással vártuk a Szentlélek eljövetelét. Idén márciustól – alkalmazkodva a járványügyi helyzet adta lehetőségekhez – tevékenységünket leginkább online formában végezzük.
Mindenkit szeretettel vár a Hegyközi Karizmatikus Megújulás!

Szeretettel ajánljuk: 
– A „SZENTÉJ – Ima a hegyen” program szokásos helyszínének bemutatása cikkben ITT: Magyar Kálvária a Szár-hegyen 
– A „SZENTÉJ – Ima a hegyen” program szokásos helyszínének bemutatása videóban  ITT: Magyar Kálvária – ,,atyai” szemmel

Érdekesség: Meghívó a 2017-es alkalomra ITT

Ha tetszett, kérjük, használja a MEGOSZTÁS-gombot 🙂 –, s öröm, ha feliratkozik hírlevelünkre.