Segítő vincések, fortélyos rászorulók…

Tudni kell jól segíteni!

Sok sikerélmény, megható tapasztalat adódik a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat mintegy 20 miskolci önkéntesének életében –, ám legalább ugyanannyi negatív dolog is ,,összejön”. Meg kellett tanulniuk, hogy nem biztos, hogy jól segítenek, ha mindig szó nélkül mindent odaadnak, mert elég sok fortélyt kitalálnak a rászorulók… Kisvideónkban kis példák mindkét helyzetre…

Kapcsolódó videó: A Jóisten a palacsintapartin IDE KATTINTVA

Köszönet a karácsonyi adományokért! 

A Páli Szent Vince Szeretetszolgálat miskolci csoportja hálásan köszöni a kedves híveknek az adományokat, amellyel lehetővé tették, hogy kb. 400 család asztalára karácsonykor ünnepi ebéd kerüljön, a gyerekeknek a karácsonyfa alá játék, édesség, szaloncukor.

Ez úton is hálásan köszönjük azoknak a plébános atyáknak a segítségét, akik megengedték, elősegítették templomukban a gyűjtést.

Köszönetünket fejezzük ki a Szent Ferenc-, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolának, valamint a Jókai- és a Diósgyőri Református Általános Iskolának, akik játékokat gyűjtöttek, nagy örömet szerezve ezzel a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

,,Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak”…Az irgalmasság testi cselekedeteihez tartozik: az éhezőknek ételt adni… Talán nem is gondoltak erre a kedves hívek, amikor hozták az élelmiszercsomagot, vagy bedobták a pénzt a szeretetszolgálat kis kosarába. Talán arra gondolhattak: ,,milyen jó, hogy adhatok – a kevésből is – a még szegényebbeknek”. Bármilyen indíttatásból segítettek, Isten áldása kísérje őket.

Nem utolsó sorban minden vincés önkéntesnek köszönjük a sok munkát, amivel hozzájárultak, hogy a rászorulóknak boldogabb karácsonya legyen!

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)