Segítő vincések, fortélyos rászorulók…

Tudni kell jól segíteni!

Sok sikerélmény, megható tapasztalat adódik a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat mintegy 20 miskolci önkéntesének életében –, ám legalább ugyanannyi negatív dolog is ,,összejön”. Meg kellett tanulniuk, hogy nem biztos, hogy jól segítenek, ha mindig szó nélkül mindent odaadnak, mert elég sok fortélyt kitalálnak a rászorulók… Kisvideónkban kis példák mindkét helyzetre…

Kapcsolódó videó: A Jóisten a palacsintapartin IDE KATTINTVA

Köszönet a karácsonyi adományokért! 

A Páli Szent Vince Szeretetszolgálat miskolci csoportja hálásan köszöni a kedves híveknek az adományokat, amellyel lehetővé tették, hogy kb. 400 család asztalára karácsonykor ünnepi ebéd kerüljön, a gyerekeknek a karácsonyfa alá játék, édesség, szaloncukor.

Ez úton is hálásan köszönjük azoknak a plébános atyáknak a segítségét, akik megengedték, elősegítették templomukban a gyűjtést.

Olvassa tovább!

A Jóisten a palacsinatapartin

Rászoruló gyerekeket táboroztattak a ,,vincések”

– Amikor rendetlenkedtek ima alatt, rájuk szóltam, hogy ez nem illik, mert ilyenkor a Jóistennel beszélgetünk. ,,De hát hol van?” – kérdezte egyikük. A szíve felé mutattam, s mondtam, hogy ott bent. Erre lenézett, pár pillanat csönd után megkérdezte: ,,Ezen a kis helyen hogy fér el?”… E kedves történetet a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat rászoruló gyermekek részére szervezett egyhetes miskolci nyári gyermektáborában hallottuk, melynek záró ,,palacsintapartijára” látogattunk. Videóriportunkban a gyerekekkel foglalkozó önkéntesek mesélnek – megtudhatjuk például, hogy miért nem kedvez korunk – az egyébként nagyon fontos – szókincsfejlesztésnek… (Cikk az Új Misszió szeptemberi számában.)

Megszólalók: Daróczy Leventéné, Zólyomi Katalin, Nagy Katalin és Tóth Józsefné

Kapcsolódó videó: Segítő vincések, fortélyos rászorulók IDE KATTINTVA

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)