,,Papbácsis”: Telómentes boldogság

Tóth Gábor füzéri plébános ,,PAPBÁCSIS” rovata hónapok óta kedves ,,színesekkel” mosolyogtatja meg lapunk olvasóit. Áprilisi számunk a nyomdában, már a májusi készül, s akkorra ez a kis havas jegyzet – reméljük legalábbis 🙂 – már nem lesz aktuális, ezért itt adjuk közre.

Szánkó vs. számítógép

,,Mi jár most a fejemben?” – kérdezi minden nap egy népszerű internetes közösségi oldal. Hát az, hogy erdei sétám alkalmával végre találkozhattam igazi boldog gyerekekkel. Köszöntek, szánkóztak, nevettek és szaladgáltak. Fotókat nem készítettünk, mert ,,véletlenül” egyikünknél sem volt okostelefon.

Mi így is tudunk létezni errefelé. Ahogy szánkójukról integetve elsuhantak mellettem, sokáig néztem utánuk és eltöprengtem: vajon otthon a számítógépük nem féltékeny-e ilyenkor a szánkóra és a márciusi hóra?… És ha alvó üzemmódban hagyták a gépüket, vajon álmodik-e arról, hogy hazatérve felébresztik?
Amíg a szabadban önfeledten játszó gyerekeket látok, addig nem féltem a jövő zálogát…

…Ja, Gábor atya kicsit ,,előreszaladva” (nem) ezzel a locsolóverssel szeretné köszönteni olvasóinkat: ,,Nyuszi ül a hóban, nem látszik, de jól van!” …

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)