Ördögi (netes) játékok

A ,,kék bálna” kihívásról

Az ördög ma nem patával és szarvval, hanem az informatikai eszközökön keresztül is közelít…

A ,,Kék bálna” nevű kihívás célja, hogy az interneten őrült dolgokra vegye rá a tinédzsereket. Az elnevezés onnan, hogy az egyik feladatként például a játékosoknak borotvával egy kék bálna formát kell a bőrükbe karcolniuk. Sok további veszélyes feladat után a végső: a bekapcsolódók  kövessenek el öngyilkosságot… – Szülői felelősségről, kamasz ,,kaphatóságról”,  ördögi játékokról beszélgettünk Makkai László pasztorálpszichológus atyával az Új Misszió folyóirat 2017. júniusi számában, a Kézen fogva Isten országa felé sorozatban (folytatás júliusban). Kisvideónkban a beszélgetés rövid részlete.

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)

További részek: A BUX-indexet ,,engedjük el” IDE KATTINTVA
Hittétel, meggymaggal IDE KATTINTVA

NETHALÁSZ: A legújabb rémisztgető, Momo IDE KATTINTVA

KÖNYVSAROK – Kézen fogva Isten országa felé…

…Makkai László atyával beszélget Dobos Klára – (Interjúkötet II.)

,,Kézen fogva” vezeti Isten országa felé az Új Misszió Katolikus folyóirat olvasóit közel tíz éve Makkai László görögkatolikus áldozópap, pasztorálpszichológus atya… Hónapról hónapra találkozik Dobos Klárával, az Új Misszió szerkesztőjével, hogy beszélgessenek éppen aktuális vagy pusztán ,,csak” érdekesnek, izgalmasnak ígérkező témákról – a legszélesebb merítésben.

A sorozat a Kézen fogva Isten országa felé címet kapta, vonatkoztatva családra, közösségekre, jelezve, hogy egymást segítve kell bandukolnunk az ,,Istenország” felé vezető hepehupás úton. Bármelyikünk hasra vágódhat egy ,,hupán”, s lehet, hogy egyedül nem bír felállni…

Olvassa tovább!