Imádkozzunk együtt – Szent Rita kilenced 6.

Hatodik nap – Alázatos újrakezdés

Szent Rita ünnepéhez kapcsolódva kérjük, imádkozzák velünk Böjte Csaba Szent Rita kilencedét 

A magányos özvegy egyedül neveli gyermekeit, megbocsájt férje gyilkosainak és gyermekeit is arra kéri, ne vérbosszúra készüljenek!

Inkább Krisztus példájára bocsássanak meg apjuk gyilkosainak. Megtesz mindent, hogy gyermekeit a fájdalom és a jogos harag ne térítse le a szeretet útjáról. A mi szíveinket is hányszor szorítja marékra a valós vagy vélt sérelmek miatt érzett harag, gyűlölet. Sokszor úgy érezzük, világunkat csak bosszúállással, kegyetlen tettekkel tehetjük jobbá. Szent Rita Isten-mestere példájára nem a gyűlölet, hanem a szeretet útján jár, tudja, hogy világunkat szebbé, jobbá csak az alázatos újrakezdés és a szeretet teheti.

Könyörögjünk: Mennyei Atyánk, világunkban oly sok a fájdalom, a seb. Görcsösen hurcolunk magunkkal egészen friss és évszázados sérelmeket, sebeket. Kérünk, segíts megbocsátani! Adj erőt Szent Rita példájára kiengesztelődni önmagunkkal, egymással, a világgal. Add, hogy a rosszat ne rosszal, hanem jósággal, szeretettel próbáljuk legyőzni. A rossz útra tévedt testvéreinket ne elpusztítani, hanem felszabadítani akarjuk, hogy ők is megtapasztalják a kiengesztelődés, és a becsületes, tisztességes élet örömeit, az Isten gyermeki élet boldog szabadságát. Mennyei Atyánk, segíts imádkozni a bűnösök megtéréséért: Miatyánk… Üdvözlégy Mária…

Előző rész: http://ujmisszio.hu/imadkozzunk-egyutt-szent-rita-kilenced-5/