Fohász Szent Antalhoz – gyermekeinkért

A szülő imája gyermekeiért

Oh Szent Antal! Ki mindenkor különös gondját viselted a családok egyetértésének és keresztény életmódjának: hallgasd meg aggódó szülői szívemnek gyermekeimért hozzád való esdeklését.

Könyörögj Istennél gyermekeimért, hogy adja meg nekik mindenekelőtt a maga országát és igazságát, öntsön szeretetet szívükbe Isten és emberek iránt, gyűlöletet minden ellen, amivel Isten szent akaratát megbánthatnák. De vigyázz szüntelenül reám is, hogy soha semmi helytelen szóval vagy példaadással ne legyek lelki romlására gyermekeimnek, hanem inkább szeretetemet a kellő éberséggel és fegyelemmel egyesítve, lelküket mindenkoron az Úr igaz ösvényén tarthassam.
Különösen kérlek, oh kedves Védőszentem, fogadd pártfogásodba gyermekeimet is. Gondozd őket, mint a magadéit, és add megérnem azt az örömöt, hogy mindnyájan Istennek hű szolgái és a te csodatevő oltalmadnak buzgó tisztelői legyenek ez életben, s majdan a másvilágon a mennyei dicsőségnek boldog örököseivé váljanak. Amen.

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)

A FOTÓHOZ:
Kedves szentünkről, Szent Antalról szinte minden templomban találunk valamilyen ábrázolást (szobrot, festményt), de köztéri megjelenése nem olyan gyakori. Ez a szoborcsoport Balatonszemesen áll, 2017-ben készült: Kontur András, Martin Henrik, Ámmer Gergő, Nagy Sándor Zoltán szobrászművészek és Staszkiv Milán kőszobrász munkája. (Szent Antal a település védőszentje, és a templom is az ő tiszteletére van szentelve.) Fotó: Dobos Klára/Új Misszió

A szoborcsoportról további képek IDE KATTINTVA

Kapcsolódó imák:
Hálaima Szent Antalhoz IDE KATTINTVA
Szentgyörgyi Albert: Ima a gyermekekért IDE KATTINTVA