25 éves a Kaposvári Egyházmegye

Sajátos lelkiség: misszióval (Videó-diaporáma)

A Kaposvári Egyházmegye 2018. május 26-án alapításának 25. évfordulóját ünnepelte Kaposvárott. A jubileumi szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek volt, kisvideónkban szentbeszédéből hallhatunk néhány gondolatot.
,,Örömünnep a mai nap a Kaposvári Egyházmegye és az egész magyar egyház számára. 25 évvel ezelőtt II. János Pál pápa megújította hazánkban az egyházmegyék és tartományok határait, és újakat is alapított. A Dunántúlon Kaposvár, az Alföldön Debrecen püspöki székhely lett” – szóltak a bevezető gondolatok… – folytatás a videóban, melyet az eseményen készült fotókkal színesítünk.

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)

Egy másik szentbeszéd, melyet szeretettel ajánlunk bármikori meghallgatásra:
Regényes ,,jelek” a Száz év magányból (Ternyák Csaba egri érsek, Egerszalók) IDE KATTINTVA

Negyedszázada Szent Miklós nyomában

,,Varázslattal” készülő karkötők

25 éves a miskolci Szent Miklós Óvoda. Nemcsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de országosan is az elsők között vállalták, hogy keresztény szellemben nevelik a gyerekeket. A jubileum alkalmából az ovisok különböző kézműves-foglalkozásokon vettek részt, a szülőket vacsorára hívták, a régi óvodásokat pedig augusztusban szeretnék megvendégelni. Kisvideónkban képsorok a foglalkozásokról, pár szó Szőke Gáborné alapító-intézményvezetőtől, illetve felhangzik az óvoda indulója is…