A Szentlélek Oázisában –  2018. október 27., Miskolc

A Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVII. Országos Találkozója, 2018. október 27., Miskolc

A Szentlélek Oázisává válik a miskolci Generali Aréna 2018. október 27-én: ott rendezik – Jézus az Élet! „Nélkülem semmit sem tehettek” (Jn 15,5) mottóval – a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás XXVII. Országos Találkozóját.

Szeretet Lelke, jöjj (ének)… IDE KATTINTVA

Másfél év keresztvivő gyaloglás

A fő előadó Jim Murphy, az ICCRS (a katolikus karizmatikusok vatikáni székhelyű világszervezete) elnöke, aki 1992-ben Isten indítására hátára vett egy majd’ kétméteres keresztet, és keresztülgyalogolta vele az Egyesült Államok területét, óceántól óceánig. Közben imádságát és szenvedését hazája és a világ megtéréséért ajánlotta fel.

Útja másfél évig tartott, 6760 kilométer megtételével. A továbbiakban is aktív maradt a misszióban: rendszeresen visszatért például a Mexikóváros hatalmas szeméttelepein nyomorgó családokhoz, ahová az Ige mellett orvosi segítséget, ruhát és élelmet is vittek szolgálócsoportjával…
A program délelőtt 9 órakor a bevezető dicsőítéssel kezdődik, majd Jim Murphy két beszéde következik, mindkettő után személyes közbenjáró imádság kérésére lesz lehetőség. Ebédszünet előtt szentségimádás, majd a főelőadó délutáni beszéde, ismét közbenjáró imádsággal. A találkozón beszédet tart Varga László megyéspüspök, a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a záró szentmisét pedig délután 5 órától Ternyák Csaba egri érsek celebrálja, s utána még folytatódhat az ünneplés Csiszér László és a helyi dicsőítők vezetésével.

Megerősödni a kegyelemben

– Huszonhetedik alkalommal jövünk össze évi találkozónkra a Megújulás minden áramlatából, a Kárpát-medence minden szegletéből. Meg akarjuk erősíteni egymást a testvéri szeretet által. Meg akarunk erősödni a kegyelemben a Szentlélek által. Meg akarunk erősödni Jézus Krisztussal való egységünkben. Mindegyik olyan cél, amiért érdemes a Megújulás idei fővárosába, Miskolcra indulni – invitál Kunszabó Zoltán diakónus a MKKMSZ elnöke. Hangsúlyozza: ez az esemény nem konferencia, nem fesztivál, hanem találkozó. Elsősorban olyan testvérek találkozója, akiket harcostársakká tett az Úr a misszióban.
– A tavalyi alkalmon megkötött szövetségünk, amely mára több mint hatvan imacsoportot, közösséget és szolgálatot tömörít, kihívás elé állít minket: vajon tényleg lehetséges az egység új szintjére lépni? Miskolci közös imáink és szolgálataink előre vihetnek minket a válasz megtalálásában.
A Megújulás természete szerint nyitott! Fontos, hogy legyen egy összetartó magva, de szívesen látunk minden érdeklődőt, aki Isten nyomait keresi ebben a világban. Az országos találkozóra is nyitva áll az ajtó bármely hívő katolikus vagy protestáns testvérünk előtt, és szeretettel hívjuk és várjuk azokat, akiket foglalkoztatnak a hit kérdései, de nem találják Istenhez a „bejáratot”.
A Megújulás hatalmas ajándéka, hogy a Szentlélek által képes közvetíteni Isten szeretetét az embereknek a beszédek, tanúságtételek, dicsőítések, imádságok közbenjáró szolgálatok, liturgikus cselekmények által.
A találkozóra a helyszínen 2 500 Ft a felnőtt belépők ára.

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)