Elvágtatunk a sátán mellett

Levetkőzni a ,,sallangokat”… – interjú, lóhátról

Dobokay Péter egykori zsoké, ma lovasedző őriszentpéteri lovasudvarában – illetve a gyönyörű vidéken lóháton sétálva – készült az interjú, melyben a ’60-as éveit taposó, ifjú lendületű lovas gazda hitéről is vallva sok elgondolkodtató gondolatot osztott meg velünk, rendkívül élvezetes stílusban. A videó alatt néhány idézet:

  • ,,Mindig a Jóistenhez fohászkodunk, és amikor segített, akkor úgy félretoljuk. Á, nem megyek ma templomba, inkább söprögetek… El kell menni a templomba, ott rosszat még senki nem tanult…”
  • ,,…régen volt egy háttér, a család. Ezt a hátteret veri most szét az ördög… Azt sugallja: legyél sikerorientált, ne vállalj családot. Pedig mindennek az alapja a család. Ha nincs erős családod, lehet a legtöbb pénzed, lehetsz te a legsikeresebb ember, nem fognak rád emlékezni. Rám emlékeznek majd 200 év múlva is, remélem, azt fogják mondani, az ópapa rendes ember volt… ..
  • ,,Én azért vagyok boldog ember, mert nem érdekel a pénz, nem érdekel, milyen autóból szállok ki…, csak az, hogy az ötéves kislány csillogó szemmel szálljon le a lóról. A többi az sallang. Tele voltam sallangokkal. Le kell vetkőzni őket… Sokan hajhásszák az élvezeteket, rabjai a pénznek. Reszketnek… Borzalmas látni. Ha ezt le tudjuk vetkőzni, boldogok leszünk…” 

2016 © (Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)

Előző rész: A lovon töltött időt nem számítja a Teremtő IDE KATTINTVA

A kisvideó egy kicsit Dsida Jenő: Kóborló délután kedves kutyámmal című versének hangulatát idézi, melyből IDE KATTINTVA olvasható versrészlet