Tücsök-tanulság a nagyvárosból

…avagy mi az igazán fontos

Történt egyszer, hogy egy indián sétált amerikai barátjával a New York-i Times Square környékén. Rengetegen nyüzsögtek az utcákon. Az autósok nyomták a dudákat, a taxisok csikorogva fordultak be az utcasarkokon, a város zaja szinte süketítő volt.
Egyszer csak megszólalt az indián:
– Hallgasd csak, egy tücsök!


– Á, nem lehet, ekkora zajban képtelenség lenne meghallani – mondta a barátja.
– Pedig biztosan hallottam.
– Csak képzeled! – legyintett a barátja.
Az indián egy kis ideig türelmesen figyelt, majd elindult az utca túloldalára, ahol néhány bokor nőtt. Az ágak között meg is találta a tücsköt. Barátja elcsodálkozott.
– Neked természetfölötti hallásod van…
– Nem, – válaszolt az indián –, az én fülem semmiben sem különbözik a tiedtől. Csak azon múlik a dolog, mi a legfontosabb neked. Figyelj!
Az indián kivett a zsebéből néhány érmét, majd a földre ejtette azokat. A csörrenésre 30 méteres körzetben minden fej megfordult, azt kutatva, hogy vajon nem ő ejtette-e ki az érmét.

– Látod már, mire gondoltam? – ült ki egy kis fintor az indián arcára…
                                                                                                                                                    ***
Vannak, akik azt mondják, hogy nincs Isten, vagy hogy már nem szól hozzánk. Azonban lehet, hogy csak azért nem látják és hallják Őt, mert nem figyelnek Rá. Maguknak élnek és nem Istennek. Ha Istenre vagy hangolódva, akkor fel fogsz figyelni rá, hallani fogod, mikor beszél hozzád.

(Köszönettel vesszük a megosztást, s örömmel várjuk feliratkozását hírlevelünkre.)

Kabócás csönd Máriagyüdön IDE KATTINTVA