Szentlélek, ,,ejtőernyővel”

Találkozz élőben Jézussal! címmel portrésorozat indult a NEK előadóiról a Kossuth Rádióban, melynek első adásában Jean-Luc Moens matematikus válaszolt a kérdésekre. Elárulta például, hogy mi a közös a megtérésben és az ejtőernyőzésben?

Ha a koronavírus miatt fizikailag nem is volt lehetőség a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idei megtartására, az előadókat nem kell(ett) teljesen nélkülöznünk. Az online előtalálkozó után szeptember 27-én sorozat indult a Kossuth Rádióban Találkozz élőben Jézussal! címmel, amely a jövő szeptemberre halasztott világesemény meghívott előadóit mutatja be egy-egy portréinterjú keretében.

Az egyes adásokhoz Erdő Péter bíboros mond bevezetőt, a riporter pedig Pásztor Zoltán.
A Lehetőség szót használta tavasszal rádióinterjújában Piero Marini érsek azután, hogy a világjárvány miatt a Vatikán az idén szeptemberre tervezett budapesti katolikus világtalálkozó elhalasztásáról döntött. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke hozzátette, hogy a plusz egy év lehetővé teszi, hogy még jobban elmélyítsük a felkészülést a találkozóra. Ebben segíthet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előadóiról, tanúságtevőiről szóló, a Kossuth Rádióban indult portrésorozat, melynek első adásában egy világi férfi, Jean-Luc Moens egykori matematikaprofesszor, a Ferenc pápa által alapított CHARIS, a Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálatának moderátora engedett betekintést az életébe.
A 7 gyermekes, 11 unokás családapa sok-sok éven át az 1972-ben alapított Emmanuel közösségben tevékenykedett. Több mint hatvan országban járt, főleg a szegénynegyedekben élők között terjesztette Krisztus szeretetét.

Jelet kért a matematikus

Többek között elmesélte, hogy esküvője előtt kért egy jelet Istentől.
„Egy templomban ’vadul’ imádkoztam”. Épp a matematikatudományi tanulmányaim végén jártam, nagyon szerettem ezt a tárgyat. Azt mondtam a Jóistennek: jelet kérek Tőled. Ha azt akarod, hogy folytassam az életemet mint jó keresztény, aki minden vasárnap imádkozik, de semmi több, nem baj, folytatom. De ha mást, többet akarsz, mutass utat, mutatkozz meg! Itt van egy fiú mellettem a templomban. Imádkozzon értem!… Eltelt egy kis idő, de nem történt semmi. Épp kimenni készültem, a kilincsen volt már a kezem, amikor meghallottam, hogy valaki szalad utánam. Rátette a kezét a vállamra és azt mondta: »Várj, imádkoznom kell érted.« Megfordultam. Az a fiú volt. És elkezdett értem imádkozni. Egy szót sem hallottam már: önkívületbe estem. Tudtam, hogy Isten létezik. Hogy foglalkozik velem. Hihetetlen esemény volt, amely megváltoztatta az életemet.”
Moens fiatalon ejtőernyőzött, nem csoda, ha az evangelizációt és az emberi lelket is ehhez az extrém sporthoz hasonlította a beszélgetésben: „Amikor ugrom, egyetlen kérdés foglalkoztat: vajon kinyílik-e az ernyő? Ez mindig izgalommal töltött el, aztán hopp, kinyílik. Ha ugrás előtt akarják megvizsgálni, kipróbálhatják a repülőgépen is. Már ott kinyílik az ernyő, de aki így ugrik ki, biztosan meghal. Vagyis az egyetlen megoldás, ha akkor nyomja meg a gombot, amikor már kiugrott… A Szentlélekkel ugyanez a helyzet: csak úgy tudják megtapasztalni, ha ugranak egyet. Vagyis térjenek meg! Higgyenek nekem, mindkettőt megtapasztaltam: az ejtőernyőzést és a megtérést is.”
Akit érdekel a többi izgalmas gondolat – vajon sikerült-e megfejtenie a Jóisten logikáját; miért hívták fel belgiumi otthonában a Vatikánból; hogyan fér össze életében a mély, élő hit és a reáltudomány… stb. – az ITT hallgathatja vissza. 
Forrás: NEK

Szeretettel ajánljuk: Vakcina ,,égi laboratóriumból” ITT

Ha tetszett, kérjük, használja a MEGOSZTÁS-gombot 🙂 –, s öröm, ha feliratkozik hírlevelünkre.