Gyermekrajzok a ,,tilmából”

Édesanyák – és Égi édesanyánk – dicsérete

A Szűzanya guadalupei kegyképe egy ,,tilmán”, indiánköpenyen jelent meg. A kép nem emberi kéz által, hanem az ,,örökkévalóság műtermében” készült. Erről kapta nevét a hatvani Basáné Révész Erzsébet művésztanár által 2009-ben létrehozott ,,Tilma a Gyermekművészetért Alapítvány”, melynek célja, hogy összegyűjtse a rajzolást, festést, művészetet kedvelő gyerekeket.

Fotóalbumunk a Facebookon IDE KATTINTVA

Ennek érdekében időről időre pályázatokat hirdetnek, s a legjobb munkák vándorkiállításra indulnak. A 2017-es téma az  volt, s természetesen Égi édesanyánkat is sok alkotás ábrázolja. Közel ezer pályamű érkezett a világ minden tájáról, melyekből egy válogatott anyag indult ,,zarándoklatra” Hatvantól Vancouverig, a tobábbiakban pedig a Mátraverebély-szentkúti Ferences Galériában illetve a fallóskúti kegyhelyen tekinthetők meg.

A következő évek pályázati kiírása a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszusra jegyében készült: a szervezők azt szeretnék, hogy a gyerekek, fiatalok a ,,Köztünk élő Jézust” ábrázolják lelki indíttatású képzelőerővel, bármilyen technikával.

A pályázati felhívás IDE KATTINTVA olvasható