A szeretet zenés meséje

,,…a főhősnő ráébred, hogy a látszat, a külső gyakran csal: a kegyetlen, ijesztő szörnyetegből szeretettel előcsalhatóak a mély, igaz emberi érzések.”

Ezredik előadásához ért 2019. szeptemberében a legendás musical a Budapesti Operettszínház színpadán: A Szépség és a Szörnyeteg különleges helyet foglal el a hazai musicalbemutatók sorában,

ez volt ugyanis az első Disney-musical Magyarországon, ráadásul amerikai-német-magyar kooprodukció eredménye volt a bemutató.
A darab az egyik legnagyobb Disney-siker: a New York-i Broadway-n az 1994-es bemutató után 13 évig játszották. Az alapjául szolgáló film volt az első olyan animációs alkotás, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában. A Legjobb filmzene és a Legjobb betétdal kategóriában két Oscar-, és öt Grammy-díjat kapott.
A siker titka nemcsak a kellemes zenében és a fantáziadús, különösen izgalmas színpadi látványban rejlik: ez az egyik legszebb, leginkább szívhez szóló mesénk. A bájos lányka, Belle története több szálon is szól a szeretet, az összetartozás mibenlétéről: a főhősnő először a gyermeki önfeláldozás szép példáját mutatja fel, amikor édesapját kiváltja önkéntes rabságával, majd később ráébred, hogy a látszat, a külső gyakran csal: a kegyetlen, ijesztő szörnyetegből szeretettel előcsalhatóak a mély, igaz emberi érzések. M. G.
(Felvételünk a fotóriportereket invitáló próbán készült.)
A szereposztás ITT található

Szeretettelj ajánljuk:
– Operettszínházi Apáca Show ITT

– ,,Az én Istenem, vagy a te Istened?” – Operettszínházi Menyasszonytánc ITT
– Üzenet a Rocksuliból ITT

Ha tetszett, kérjük, használja a MEGOSZTÁS-gombot 🙂 –, s öröm, ha feliratkozik hírlevelünkre.